4 Tips voor het kopen van een huis

Home » Nieuws » 4 Tips voor het kopen van een huis

Zo word je als koper aantrekkelijker

1. Weet wat je financiële mogelijkheden zijn

Ga voordat je een huis gaat bezichtigen in gesprek met een Erkend Hypotheekadviseur, zodat je weet wat je financiële mogelijkheden én beperkingen zijn. Je weet dan ook wat je aan eigen vermogen in moet brengen, want je mag maximaal nog 100 % van de marktwaarde van het huis met een hypotheek financieren om fiscale aftrekbaarheid te kunnen hebben.

2. Weet de waarde van de woning

Bekijk de WOZ-waarde van het huis zelf en van vergelijkbare woningen in de buurt. Bij het bepalen van je bod, houd je rekening met hoe lang een huis te koop staat, het energielabel, de plaats en het woningtype.

3. Flexibel opstellen

Als de verkopers zelf al een huis hebben gekocht, hebben ze er belang bij dat je hun huis op korte termijn koopt. Moeten ze zelf nog op zoek naar een ander huis, dan willen ze de overdracht wellicht nog uitstellen. Het flexibel opstellen met betrekking tot het overdrachtsmoment van het huis, kan voor jou als koper ook een gunstige invloed hebben op de koopprijs.

4. Schakel een deskundige in

Als je een bod wilt doen, schakel dan een aankoopmakelaar in of ga met een (bouwkundige) deskundige het huis bezichtigen.

Serieus interesse in een huis?
Het is belangrijk dat je weet wat je maximaal kunt en wilt betalen. Wij bespreken graag je persoonlijke situatie en berekenen de mogelijkheden voor je. Wij bieden meer mogelijkheden dan standaard. Daarnaast hebben wij goede contacten met notarissen en taxateurs, zodat je niet te veel betaalt.

Neem contact op met Geldplan Advies voor meer informatie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op. Telefoon: 058-2661664 of e-mail: info@geldplanadvies.nl.