Financieel advies bij hypotheken

Home » Financieel advies bij hypotheken

Hypotheek aanvragen met perspectiefverklaring

Momenteel is er voor flexwerkers vanaf een jaar werkzaam de mogelijkheid om een hypotheek aan te vragen met een perspectiefverklaring. De perspectiefverklaring kan door het uitzendbureau worden opgesteld bij minimaal een jaar in dienst en wanneer er goede vooruitzichten zijn. De perspectiefverklaring is vanaf nu voor alle flexwerkers beschikbaar die een hypotheek willen aanvragen. Zij kunnen deze verklaring aanvragen bij het uitzendbureau als zij daar minimaal een jaar werken. Het uitzendbureau moet wel gecertificeerd zijn door de Stichting Perspectiefverklaring.
In deze nieuwe stichting zitten vertegenwoordigers van hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisaties en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het belangrijkste doel van de stichting is het waarborgen van de kwaliteit van de verstrekte perspectiefverklaringen. De verwachting is dat ongeveer 10 % van de 275.000 uitzendkrachten die langer dan een jaar bij hetzelfde uitzendbureau werken een perspectiefverklaring zal aanvragen.

De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstverwachting van de flexwerker

De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast hechten geldverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel van uitzendbureaus over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Uitzendkrachten moeten minimaal een jaar via één en hetzelfde uitzendbureau aan het werk zijn om een beroep te kunnen doen op de perspectiefverklaring.

Altijd een scherpe renten met goede voorwaarden

Voor een goed hypotheekadvies moet je de tijd nemen. Het is een beslissing waar je vele jaren mee verder moet. Geldplan Advies helpt je bij het maken van de persoonlijke keuzes bij het totale aankooptraject. Door goede afspraken met taxateurs, notarissen en geldverstrekkers heb jij als consument uiteindelijk alle voordeel. Dan kost het misschien iets meer tijd, maar weet je wel dat het goed zit en dat is heel wat meer waard.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op. Telefoon: 058-2661664 of e-mail: info@geldplanadvies.nl