Hypotheek afsluiten in 7 stappen

Home » Hypotheek afsluiten in 7 stappen

Regel uw financiele plan met Geldplan Advies Leeuwarden

Stap 1

Het vinden van een de juiste hypotheek en daarmee de financieringsruimte die bij je situatie past, zodat je zorgeloos van je nieuwe huis kunt genieten.

Stap 2

Met de kennis uit stap 1 kun je je gaan oriënteren op de huizenmarkt. Dit is een van de leukste onderdelen, omdat je kunt gaan dromen over de plek van je toekomstige huis. Het is goed om de criteria die je belangrijk vindt goed in beeld te hebben. Wil je rust of zoek je meer slaapkamers? Een grote tuin of juist niet? Met duidelijke zoekcriteria kun je de keuze een stuk vereenvoudigen. Bedenk dat je een huis voor de langere termijn koopt, dus niet te hard van stapel lopen is het devies!

Stap 3

Het onderhandelen nadat je een passend huis hebt gevonden, indien het een bestaand huis is. Zodra je gaat onderhandelen, moet je altijd een voorbehoud voor financiering vragen en overleggen over de datum van levering van het huis van je keuze.

Stap 4

Zodra de onderhandelingen zijn geslaagd, ga je samen met je hypotheekadviseur een hypotheekadvies samenstellen met de kenmerken die voor jullie belangrijk zijn.

Stap 5

Intussen gaat de taxateur bepalen wat de reële marktwaarde van het pand is. De taxatiewaarde is naast de inkomensgegevens een van de pijlers onder de hypotheek.

Stap 6

Wanneer de hypotheek rond is, ga je op de afgesproken datum naar de notaris voor de officiële tenaamstelling van het huis op jullie naam. Na het overdragen van het huis vindt het passeren van de akte voor de hypotheek plaats voor de betaling van het huis. De notaris zorgt tevens voor de juiste afrekening naar de koper en verkoper.

Stap 7

Je bent de trotse bezitter van je nieuwe huis. Zorg dat het vanaf het begin goed verzekerd is. Dit is ook verplicht door de geldverstrekker. Het grote genieten van je droomhuis kan beginnen!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op. Telefoon: 058-2661664 of e-mail: info@geldplanadvies.nl