Privésituatie wijzigt

Home » Privésituatie wijzigtOntslag uit hypotheek bij scheiden

Veel mensen beseffen zich niet dat ieder hoofdelijk – dus elke partner voor het geheel – aansprakelijk is voor de gehele hypotheek door de bank. Daarom is het belangrijk dat na relatiebeëindiging zo spoedig mogelijk ontslag uit hypotheek wordt geregeld. Geldplan Advies helpt je hierbij en adviseert je bij de diverse stappen in het proces van ontslag uit hypotheek. Zo passen wij in overleg de overlijdensrisicoverzekering aan aan de nieuwe situatie en kijken of de hypotheek door de overnemende partner op de lange duur gedragen kan worden. Na het opstellen van het echtscheidingsconvenant en uitspraak van het echtscheidingsvonnis kan de akte van verdeling worden opgesteld in het geval één van de partners in het huis blijft wonen.

Bij gehuwd zijn in gemeenschap van goederen ben je automatisch beide eigenaar van en schuldenaar voor de helft van de bezittingen en schulden waaronder de hypotheek. Als een van de partners eigenaar is, is verdeling niet nodig. Wanneer je besluit om uit elkaar te gaan, heeft dat gevolgen voor de  aftrekbaarheid van de eigen woning.

Wel zijn daarbij het echtscheidingsconvenant met daarin de afspraken die de echtgenoten met elkaar maken over bezittingen, schulden, alimentatie en omgangsregeling en vonnis (uitspraak rechtbank) nodig. Geldplan Advies staat je hierbij met raad en daad ter zijde. Dus bel of mail voor het maken van een afspraak. Is er een overwaarde van toepassing, dan wordt deze naar rato van de eigendomsverhouding toegerekend. Zie voor meer toelichting ook bij: Wat als je woonsituatie wijzigt.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op. Telefoon: 058-2661664 of e-mail: info@geldplanadvies.nl