Starterslening

Home » Starterslening

Regel uw financiele plan met Geldplan Advies Leeuwarden

Starterslening van Geldplan Advies Leeuwarden

Jarenlang gingen de prijzen van onroerend goed steeds verder omhoog. Percentages als tien tot vijftien procent per jaar waren niet uitzonderlijk. Vreemd is het dan ook niet dat de huizenmarkt een behoorlijke stijging heeft doorgemaakt. In de periode dat mensen een huis in eigendom hebben, neemt dat huis fors in waarde toe. Niet zelden zijn astronomische rendementen bij langere periodes een feit. Huizen blijken schaarse goederen, waarbij de locatie van het grootste belang is. Knelpunt is vaak dat kopers wel eigen middelen nodig hebben, omdat in 2018 100 % van de marktprijs als maximum geldt voor de aftrekbaarheid van de hypotheek. Ook is minimaal lineair aflossen in 30 jaar een vereiste. Verder moet de hoogte van het inkomen toereikend zijn om de hypotheeklast te kunnen dragen volgens de woonlastnormen die gelden. Het tarief waartegen mag worden afgetrokken, is beperkt tot maximaal 36,93 % in 2023.

Starters op de huizenmarkt

Starters hebben bij Geldplan Advies speciale arrangementen voor het complete pakket, die naast rentekorting op de hypotheek aantrekkelijke regelingen met taxateurs en notarissen betekenen. Vanaf 2013 moet er jaarlijks worden afgelost op de hypotheek om renteaftrek te houden.

Starterslening 2018 (ook voor bedrijven)

De Startersleningdeel is de eerste drie jaar aflossingsvrij en voldoet daarmee niet aan de vereiste minimale aflossing om de rente voor deze lening als Eigenwoningschuld op te kunnen nemen. Daarom wordt een extra Combinatielening aangegaan om de vereiste aflossing in de eerste drie jaar te kunnen doen. Dit leningdeel valt onder box 3 in tegenstelling tot de Eigenwoning hypotheek.

Geldplan Advies bemiddelt in verschillende leningen die consumenten én bedrijven kunnen gebruiken om hun wensen op het gebied van wonen te realiseren.

Of je nu je eerste eigen woning koopt of bezig bent met het isoleren van jouw huis. Of je nu een oude fabriek renoveert tot kantoorruimte of jouw bedrijfspand energiezuinig of energieneutraal maakt. Wij helpen je om je woon- en werkwensen te realiseren.

Samen met je gemeente, provincie of woningcorporatie bieden wij betaalbare leningen waarmee je je woning, verbouwing of bedrijfspand financiert.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op. Telefoon: 058-2661664 of e-mail: info@geldplanadvies.nl