Tussentijdse rente aanpassing ING, SNS en Westland Utrecht

Home » Nieuws » Tussentijdse rente aanpassing ING, SNS en Westland Utrecht

Wanneer is het interessant om tussentijds de rente aan te laten passen? Heb je een hypotheek bij ING, SNS of Westland Utrecht, dan heb je de mogelijkheid om de rente tussentijds aan te passen zonder boeterente. Dit kan voor jou interessant zijn wanneer de huidige hypotheekrente voor jouw type hypotheek lager is dan de huidige contract hypotheekrente. Wanneer je je rentevaste periode aanpast, heb je vanaf de wijziging naar het nieuwe rentepercentage een lager te betalen bedrag. Tot voor kort gold een rentekorting (bij hypotheken zonder NHG) wanneer de hypotheek lager was dan 80 % van de marktwaarde. Nu is er een rentekorting mogelijk van 0,4 % op het regulier tarief als je hypotheek daalt onder de 95 % van de marktwaarde en zelfs 0,65 % wanneer je hypotheek onder 85 % van de marktwaarde is. Deze rentekorting loopt op naarmate de verhouding hoogte hypotheek versus marktwaarde woning lager is. De waarde van de woning kan worden aangetoond met een WOZ-aanslag of een geaccepteerd taxatierapport.

Tussentijdse Rente Aanpassing Middeling

Onder andere de ING Bank biedt de mogelijkheid de rentevaste periode zonder boeterente ineens tussentijds open te breken. Zij noemen dit ‘trammen’, ofwel Tussentijds Rente Aanpassen door Middeling. De kosten hiervoor zijn fiscaal aftrekbaar.

Profiteren van lage hypotheekrente

Wil je weten of de bovenstaande opties op jou van toepassing zijn, neem dan snel contact met Geldplan Advies op. De rente is nu historisch laag. De kosten zullen je meevallen (het eerste gesprek kost je zelfs niets) en je verdient het heel snel terug.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op. Telefoon: 058-2661664 of e-mail: info@geldplanadvies.nl.