Rentemiddeling hypotheek zonder boeterente of oversluiten?

Home » Nieuws » Rentemiddeling hypotheek zonder boeterente of oversluiten?

Nu de hypotheekrente erg laag staat, is het voor bestaande hypotheken interessant om te gaan rentemiddelen. Daarbij wordt de lopende rente gemiddeld met de actuele rente, soms met een opslag voor de gederfde rente die de bank misloopt door het eerder verbreken van het hypotheekcontract. Voordeel is dat de hypotheeklast direct naar beneden gaat, zonder dat de boeterente meteen betaald hoeft te worden. Dat kan per maand zo € 250 schelen. De banken die hypotheekrentemiddeling aanbieden zijn: ABN/AMRO bank, Achmea, Centraal Beheer, ING, Nationale Nederlanden, Regiobank, SNS Bank, Westland/Utrecht en Woonfonds. Rentemiddeling is niet altijd te voordelinger. Dit hangt af van de resterende looptijd, de hoogte van de rente en de hypotheekvorm. Bijvoorbeeld met een spaarhypotheek is het minder of niet interessant. In één keer afrekenen van de boeterente kan ook voordelen hebben, want dan houdt de bank rekening met het boetevrije deel van de eerdere aflossing.

Boeterente

Gewoon afrekenen en shoppen loont vaak ook. Soms kan het opnieuw kiezen van een rentevastperiode bij je huidige bank goed uitpakken, zeker wanneer jouw bank geen rentemiddeling kent. Soms kan overstappen naar een nieuwe bank uitkomst bieden wanneer dat in jouw situatie beter uitvalt. Laat je situatie daarom doorrekenen door Geldplan Advies. Ook door aflossen kan de maandlast behoorlijk afnemen. Bij een spaarhypotheek loont het soms om in plaats van rechtstreeks af te lossen een storting op de spaarpolis te doen en daardoor de looptijd te verkorten of de spaarpremie te verlagen.

Voordeel

Weten wat in jouw situatie het voordeligste is? Dat is een kwestie van individueel maatwerk waar Geldplan Advies  je graag bij helpt om te komen tot de juiste oplossing.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op. Telefoon: 058-2661664 of e-mail: info@geldplanadvies.nl.